Dit nieuwe gebouw werd in opdracht van nv De Plattegrond gebouwd. De volledige gelijkvloerse niveau en de penthouse vormen de thuisbasis van M4 architecten, die er haar kantoren huisvest. Daarnaast telt het gebouw ook 4 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk en is BENgecertifiëerd. Het gebouw stoot (op lokaal vlak) geen CO2 uit. Het volume valt op door haar sobere ritmering en grote glaspartijen. De ingang voor appartementen en burelen bevindt zich centraal in de voorgevel, geënt op de kern met trap en rolstoeltoegankelijke lift. De overkraging op de hoek van het gebouw vormt een krachtig accent.

Het gelijkvloers is opgevat als een polyvalente commerciële ruimte die een flexibele indeling mogelijk maakt. Momenteel biedt de ruimte een zeer aangename werkplek, echter een 100% commerciële functie is mogelijk gezien de ligging in de commerciële zone van de gemeente Wetteren. De grote, open ruimte wordt ruim voorzien van daglicht door koepels en de grote glaspartijen die tevens een spectaculair zicht op de geklasseerde naastgelegen tuin bieden.

Op de eerste en tweede verdieping zijn telkens 2 appartementen georganiseerd rond de centrale verticale circulatie (trap & lift). Elk appartement heeft zicht op de Stationsstraat en het achterliggende groene tuingebied. Elk appartement omvat een leefruimte met open keuken, 2 a 3 slaapkamers, een badkamer, aparte wc, inkom, berging en een ruim zon georiënteerd terras.

 

 

Project info

Architectuur: M4 architecten

Technieken:SDKE

Stabiliteit: SDKE

Locatie: Stationsstraat 40, 9230 Wetteren

Opdrachtgever:De Plattegrond

Start werken: 1 augustus 2016

Gebruiker: De Plattegrond

Gerelateerde projecten

Deel ons verhaal ...