WZC De Samaritaan

2023-10-14T09:33:21+00:00

Het nieuw WZC wordt ingepland op het huidige terrein in het centrum van Nukerke. Het gebouw met 3 bouwlagen, een gelijkvloers, een 1ste verdieping en een 2de verdieping zal in het totaal 184 woongelegenheden bevatten.

Het gebouw zal in 2 fasen gerealiseerd worden met maximaal behoud van alle kamers zodat bewoners slechts 1 x naar hun definitieve kamer zullen moeten verhuizen. Het ontwerp telt 8 leefgroepen, 2 verdiepingen met telkens 2 wooneenheden, gekoppeld, en telkens verdeeld in 2 leefgroepen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de leefeenheden voor dementerenden die elk over een veilige en afgeschermde binnentuin beschikken op hun leefniveau.

De hoofdingang is centraal geplaatst Aan de ene zijde sluit een ruime polyvalente ruimte hierop aan met bar en toegankelijk terras. Dit laat toe dat deze ruimte ook gemakkelijk bereikbaar is voor de aanpalende school en assistentiewoningen. Aan de andere zijde betreedt men het WZC met een aantal centrale functies met doorgang naar de dienstlokalen, keuken, technische ruimte en administratieve lokalen.

Het dagverzorgingscentrum heeft een volledig autonome ingang vlak naast de parking. Vanuit het onthaal vertrekken 2 ruime beddenliften naar de verdiepingen waar zich de woongelegenheden bevinden.

Op de verdiepingen zijn er telkens 2 gekoppelde wooneenheden bestaande uit 2 leefgroepen met een eigen ruime leefruimte en ca 23 kamers, een verdeel/ therapiekeuken en een rolstoeltoegankelijk terras. In de gangen zijn rustpunten met uitzicht naar buiten. De verpleegpost, het sanitair en de andere logistieke lokalen zijn centraal opgesteld en vlot bereikbaar vanuit de wooneenheden zelf als via de aparte dienstliften die rechtstreeks leiden naar de logistieke diensten gelegen  aan de lager gelegen Boelaardstraat.

Burelen M4

2023-10-14T09:35:11+00:00

Dit nieuwe gebouw werd in opdracht van nv De Plattegrond gebouwd. De volledige gelijkvloerse niveau en de penthouse vormen de thuisbasis van M4 architecten, die er haar kantoren huisvest. Daarnaast telt het gebouw ook 4 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk en is BENgecertifiëerd. Het gebouw stoot (op lokaal vlak) geen CO2 uit. Het volume valt op door haar sobere ritmering en grote glaspartijen. De ingang voor appartementen en burelen bevindt zich centraal in de voorgevel, geënt op de kern met trap en rolstoeltoegankelijke lift. De overkraging op de hoek van het gebouw vormt een krachtig accent.

Het gelijkvloers is opgevat als een polyvalente commerciële ruimte die een flexibele indeling mogelijk maakt. Momenteel biedt de ruimte een zeer aangename werkplek, echter een 100% commerciële functie is mogelijk gezien de ligging in de commerciële zone van de gemeente Wetteren. De grote, open ruimte wordt ruim voorzien van daglicht door koepels en de grote glaspartijen die tevens een spectaculair zicht op de geklasseerde naastgelegen tuin bieden.

Op de eerste en tweede verdieping zijn telkens 2 appartementen georganiseerd rond de centrale verticale circulatie (trap & lift). Elk appartement heeft zicht op de Stationsstraat en het achterliggende groene tuingebied. Elk appartement omvat een leefruimte met open keuken, 2 a 3 slaapkamers, een badkamer, aparte wc, inkom, berging en een ruim zon georiënteerd terras.

 

 

Go to Top