Sociaal huis Oudenaarde

2024-03-27T09:07:18+00:00

Terwijl naast het bestaande rusthuis een nieuw woonzorgcentrum is opgericht wordt het bestaande rusthuis verbouwd naar een sociaal huis, lokaal dienstencentrum, kinderdagverblijf, kantoren van kind en gezin en andere externe sociale partners. Doordat de bewoners hun intrek hebben genomen in de nieuwbouw op de campussen Meerspoort en Eine, kwam het bestaande wzc leeg te staan. De betonnen skeletstructuur van het bestaande gebouw liet ons toe om vrij verregaande verbouwingen te realiseren zonder echt aan de draagstructuur te moeten raken. De inrichting van de verschillende diensten zijn zo flexibel opgevat zodat latere wijzigingen steeds mogelijks zijn. Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich de meest publieke functies zoals het sociaal restaurant, sociale kruidenier, het kinderdagverblijf. De inkomhal werd verruimd om een open ontmoetingsplaats te creëren met een zichtbaar en toegankelijk onthaal en een grote transparantie : een kleine “markt”. Het lokaal dienstencentrum, de diensten van kind en gezin, Leerpunt zijn op de eerste verdieping gelegen. Het OCMW diensten en het sociaal huis nemen de 2 bovenste bouwlagen in beslag.

De door de nieuwbouw gecreëerde binnentuin vormt een veilige en schaduwrijke speelruimte voor het kinderdagverblijf. De interactie tussen de bewoners van het wzc en de kinderen is een belangrijke troef.

Burelen M4

2024-02-13T10:31:56+00:00

Dit nieuwe gebouw werd in opdracht van nv De Plattegrond gebouwd. De volledige gelijkvloerse niveau en de penthouse vormen de thuisbasis van M4 architecten, die er haar kantoren huisvest. Daarnaast telt het gebouw ook 4 appartementen en een ondergrondse parkeergarage.

Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk en is BENgecertifiëerd. Het gebouw stoot (op lokaal vlak) geen CO2 uit. Het volume valt op door haar sobere ritmering en grote glaspartijen. De ingang voor appartementen en burelen bevindt zich centraal in de voorgevel, geënt op de kern met trap en rolstoeltoegankelijke lift. De overkraging op de hoek van het gebouw vormt een krachtig accent.

Het gelijkvloers is opgevat als een polyvalente commerciële ruimte die een flexibele indeling mogelijk maakt. Momenteel biedt de ruimte een zeer aangename werkplek, echter een 100% commerciële functie is mogelijk gezien de ligging in de commerciële zone van de gemeente Wetteren. De grote, open ruimte wordt ruim voorzien van daglicht door koepels en de grote glaspartijen die tevens een spectaculair zicht op de geklasseerde naastgelegen tuin bieden.

Op de eerste en tweede verdieping zijn telkens 2 appartementen georganiseerd rond de centrale verticale circulatie (trap & lift). Elk appartement heeft zicht op de Stationsstraat en het achterliggende groene tuingebied. Elk appartement omvat een leefruimte met open keuken, 2 a 3 slaapkamers, een badkamer, aparte wc, inkom, berging en een ruim zon georiënteerd terras.

 

 

Go to Top