WZC De Samaritaan

Het nieuw WZC wordt ingepland op het huidige terrein in het centrum van Nukerke. Het gebouw met 3 bouwlagen, een gelijkvloers, een 1ste verdieping en een 2de verdieping zal in het totaal 184 woongelegenheden bevatten.

Het gebouw zal in 2 fasen gerealiseerd worden met maximaal behoud van alle kamers zodat bewoners slechts 1 x naar hun definitieve kamer zullen moeten verhuizen. Het ontwerp telt 8 leefgroepen, 2 verdiepingen met telkens 2 wooneenheden, gekoppeld, en telkens verdeeld in 2 leefgroepen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de leefeenheden voor dementerenden die elk over een veilige en afgeschermde binnentuin beschikken op hun leefniveau.

De hoofdingang is centraal geplaatst Aan de ene zijde sluit een ruime polyvalente ruimte hierop aan met bar en toegankelijk terras. Dit laat toe dat deze ruimte ook gemakkelijk bereikbaar is voor de aanpalende school en assistentiewoningen. Aan de andere zijde betreedt men het WZC met een aantal centrale functies met doorgang naar de dienstlokalen, keuken, technische ruimte en administratieve lokalen.

Het dagverzorgingscentrum heeft een volledig autonome ingang vlak naast de parking. Vanuit het onthaal vertrekken 2 ruime beddenliften naar de verdiepingen waar zich de woongelegenheden bevinden.

Op de verdiepingen zijn er telkens 2 gekoppelde wooneenheden bestaande uit 2 leefgroepen met een eigen ruime leefruimte en ca 23 kamers, een verdeel/ therapiekeuken en een rolstoeltoegankelijk terras. In de gangen zijn rustpunten met uitzicht naar buiten. De verpleegpost, het sanitair en de andere logistieke lokalen zijn centraal opgesteld en vlot bereikbaar vanuit de wooneenheden zelf als via de aparte dienstliften die rechtstreeks leiden naar de logistieke diensten gelegen  aan de lager gelegen Boelaardstraat.

Project info

Architectuur: M4 architecten

Technieken: SDKE

Stabiliteit: SDKE

Locatie: Glorieuxstraat 7-9, 9681 Maarkedal

Opdrachtgever: Werken Glorieux vzw

Start werken: 1 oktober 2017

Gebruiker: Werken Glorieux vzw

Gerelateerde projecten

Deel ons verhaal ...