Ten Rozen

Categories:

Deze opdracht behelst het bouwen van een nieuwe speciale afdeling voor jong demente bewoners, aanpalend aan het bestaand WZC Ten Rozen te Aalst, in CLT. De afdeling is op te vatten als een zelfstandige unit die er uitziet als een grote gelijkvloerse woning. De bewoners zijn mensen jonger dan 60 die op vroegtijdige leeftijd worden geconfronteerd met dementie. Ze zijn, op een uitzondering na, mobiel en zelfredzaam, maar hebben omwille van hun aandoening een veilige, comfortabele leefomgeving nodig.

De bestaande brandweg rondom het gebouw wordt omgelegd en tussen de nieuwe vleugel en het bestaande WZC wordt een mooie binnentuin aangelegd. De bouwzone is gedeeltelijk verhard met de bestaande brandweg en gedeeltelijk ingericht met een aantal speeltuigen voor de oudere bewoners, een pétanqueveld, en een kunstmatige berm. Deze zaken verdwijnen en/of krijgen een nieuwe inplanting op het grote groene domein rond het woonzorgcentrum.

De uitbreiding bestaat uit een gelijkvloers met 8 effectieve kamer (en 1 reserve), opgebouwd uit duurzaam CLT met een buitenbekleding in wit gevelpleisterwerk, aansluitend aan de vleugel voor personen met dementie van het bestaand WZC. De afdeling zal functioneren als een grote woning rond een veilige binnentuin, waar de bewoners grotendeels zelfstandig verblijven met een gepaste ondersteuning, afhankelijk van hun zorgprofiel

Project info

Architectuur: M4 architecten

Technieken: Bec-raadgevend Ingenieursbureau-bec Bureau D’ingen

Stabiliteit: Bec-raadgevend Ingenieursbureau-bec Bureau D’ingen

Locatie: Rozendreef nr. 190 - 9300 Aalst

Opdrachtgever: Congregatie Hospitaalzusters van Aalst

Start werken: 19 januari 2022

Gebruiker: EZ Maria Piron, voorzitter (zuster Marie Paul)

Gerelateerde projecten

Deel ons verhaal ...