AZ Sint-Rembert

Categories:

Masterplan

Door de grote uitbreiding van poliklinische activiteiten en renovatie van de verouderde gebouwen drong een masterplanvisie zich op. In 2007 werd een masterplan voorgesteld, rekening houdend met de noden en behoeften. Het ambitieuze masterplan stelde een volledig nieuwe benadering van het ziekenhuis voor met de inkomzone gericht naar de Noordlaan, terwijl deze voordien aan de Sint-Rembertlaan lag. Deze inkom blijft echter wel toegankelijk voor bewoners en bezoekers die te voet of met de fiets naar het ziekenhuis komen. Door het verleggen van de inkom wordt ook het parkingprobleem opgelost, dat nu zeer belastend was voor de aangrenzende woonomgeving.

Tijdslijn

Sinds 1998 verbouwt ons bureau in zeer hoog tempo verschillende diensten terwijl het ziekenhuis operationeel blijft. Wij zijn dus zeer goed vertrouwd met de complexiteit die hiermee gepaard gaat.
De vraag om een extra verdieping bouwen over het bestaande gebouw, omdat de fundering en structuur de extra bouwlaag niet kon dragen , was een bijzondere technische uitdaging die we tot een prima resultaat hebben geleid. In de toekomst zal het volledige medisch-technische blok met Intensieve Zorgen, RX, Centrale Sterilisatie en Dagziekenhuis nog vernieuwd worden door middel van uitbreiding. De nieuwe flows zullen de huidige kruisingen oplossen.

Project info

Architectuur: M4 architecten

Technieken:SDKe

Stabiliteit: SDKe

Locatie: Sint-Rembertlaan 21, 8820 Torhout

Opdrachtgever: AZ Sint-Rembert vzw

Start werken: 1 januari 2011

Gebruiker: AZ Sint-Rembert vzw

Gerelateerde projecten

Deel ons verhaal ...