Amon

Categories:

Concept

De opdracht omvat de nieuwbouw van een begeleidingstehuis voor jongeren met 13 kamers en 5 studio’s voor de vzw Amon te Kruishoutem. Het concept is letterlijk het creëren van een (t)huis voor de jongeren. daarom wordt er gekozen voor een ontwerp van een “klassiek huis” in een hedendaags jasje. Door de herkenbare traditionele elementen, past dit ook in het huidige straatbeeld, dat vooral gekleurd wordt door eengezinswoningen met 2 à 3 bouwlagen en een zadeldak. De woning bestaat immers uit twee bouwlagen en een hellend dak.

Architectuur

In het ontwerp worden alle aspecten van “healing environment” gehanteerd: veel licht door grote raampartijen, contact met de omgeving en veel ruimte voor maximale vrijheid.
Het gelijkvloers heeft een publiek deel en privaat deel. Ter hoogte van de publieke ingang aan de straatzijde, bevindt zich het publieke gedeelte, bestaande uit administratieve lokalen en is afgescheiden van het private gedeelte door middel van een tussendeur, enkel bruikbaar door het personeel.
Op de eerste verdieping bevinden zich 9 kamers en 3 studio´s. Tussen de kamers van de kinderen en de studio’s bevindt zich een deur: het is de bedoeling dat deze studiowerking maximale kansen geeft ter verzelfstandiging van de jongeren.

Project info

Architectuur: M4 architecten

Technieken: Studieburo De Klerck Engineering

Stabiliteit: Studieburo De Klerck Engineering

Locatie: 9770 Kruishoutem

Opdrachtgever: Amon vzw campus Kruishoutem

Start werken: 1 november 2020

Gebruiker: Amon, Kruishoutem

Gerelateerde projecten

Deel ons verhaal ...